Idite k Josipu

Nacionalno svetište sv. Josipa Karlovac

  • Cijeli dan
  • Hrvatski
  • Na upit

Što čini ovo hodočašće posebnim?

  • Iskusni vodiči – Upoznati ćete nacionalno svetište sv. Josipai grad Karlovac u pratnji naših stručnih vodiča, koji će sa Vama podijeliti ljubav prema hodočašću i vjeri, na drugačiji i poseban način.
  • Program sastavljen od vjernika za vjernike – Program koji je sastavljen vodeći računa o našim vrijednostima i običajima
  • Dostupnost: Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona +385953571145 (Matija).


Što ćemo vidjeti i doživjeti?

Običaj štovanja sv. Josipa u Hrvatsku donijeli su isusovci još u 17.st. U istom stoljeću, već 1687. godine Hrvatski sabor ovog svetca proglašava zaštitnikom Hrvatskog kraljevstva. Na važnost njegova štovanja podsjećaju bl. Alojzije Stepinac, hrvatski biskupi na više svojih zasjedanja, a 1987. g. Hrvatska dobiva i svoje Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

Ovo hodočašće, prilika je za približavanje tihom svetcu, za upijanje duha i primjera čovjeka kojega je Bog izabrao za zemaljskog čuvara svojeg Sina.
Put prema nacionalnom svetištu uključuje nezaobilazno zaustavljanje u Karlovcu, zaboravljenom povijesnom rasadištu kulture i gospodarskog razvoja. Ovaj renesansni Grad na Četiri Rijeke, mjesto je u kojem čovjek i priroda žive u harmoniji. Kroz povijest je u mnogočemu prednjačio, a u zlatnoj knjizi hrvatskih postignuća imena su mnogih Karlovčana.

Druženje s Josipom završit će slavljem svete Mise u nacionalnom svetištu.

U želji da se produbi i proširi ovo višestoljetno štovanje sv. Josipa u našem narodu budite i vi dio pete karlovačke rijeke – rijeke Josipovih hodočasnika.  

Što je uključeno u cijenu?

Posjet nacionalnom svetištu sv. Josipa, razgled grada Karlovca, ručak, duhovni program

Rezervacije

Molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt forme, ili na broj telefona +385 95 3571 145.