Lepoglava - Ludbreg

  • Cijeli dan
  • Engleski, njemački, talijanski, hrvatski
  • Na upit

Što čini ovo hodočašće posebnim?

  • Iskusni vodiči – Upoznati ćete ovaj dio Hrvatske u pratnji naših stručnih vodiča, koji će sa Vama podijeliti ljubav prema gradu i vjeri, na drugačiji i poseban način.
  • Program sastavljen od vjernika za vjernike – Program koji je sastavljen vodeći računa o našim vrijednostima i običajima
  • Dostupnost: Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona +385953571145 (Matija).


Što ćemo vidjeti i raditi?

Prva svjetovna gimnazija, prvo hrvatsko sveučilište, bijeli fratri, leksikograf i pisac Ivan Belostenec, slikar Ivan Ranger, bl. Alojzije Stepinac, tajne poznate kaznionice te čudesna čipka i umijeće čipkarstva.... o svemu ovome i o mnogo čemu drugome saznat ćete na putovanju kroz pitomi zagorski pejzaž podno Ivanščice.

Za potpuni doživljaj prošlog vremena zaslužna su aktivna seoska imanja koja svojim sadržajem i izvornim kućama čuvaju autentičnost lepoglavskog kraja, osobito u ponudi tradicionalnih jela u kojima ćete moći uživati.
Nakon okrjepe, putovanje se nastavlja u smjeru brežuljaka koje krase ludbreški vinogradi. Uz degustaciju lokalnih vina, saznat ćete brojne ludbreške legende, kao i legendu o centru svijeta.
Uz brojne legende i dobro vino, ovaj se grad ipak uzdignuo kao središte brojnih hodočasnika. Jedinstveno u Hrvata, ono je euharistijsko svetište potvrđeno bulom pape Leona X, davne 1513. godine.
Povijesni događaji vezani uz dvorsku kapelu sv. Križa približit će vas čudu relikvije Predragocjene Krvi Kristove koja se i danas čuva u župnoj crkvi Presvetog Trojstva

Ovom hodočasničkom turom otkrit ćete sva bogatstva Lepoglave, Ludbrega i okolice.

Što je uključeno u cijenu?

Posjet Lepoglavi i Ludbregu uz stručno vodstvo, ručak

Rezervacije

Molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt forme, ili na broj telefona +385 95 3571 145.