Međugorje - Hercegovina

  • 2 dana
  • Engleski, njemački, talijanski, hrvatski
  • Na upit

Što čini ovo hodočašće posebnim?

  • Iskusni vodiči – Upoznati ćete ovaj dio Hercegovine u pratnji naših stručnih vodiča, koji će sa Vama podijeliti ljubav prema gradu i vjeri, na drugačiji i poseban način.
  • Program sastavljen od vjernika za vjernike – Program koji je sastavljen vodeći računa o našim vrijednostima i običajima
  • Dostupnost: Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona +385953571145 (Matija).


Što ćemo vidjeti i raditi?

Uz Lurdes, Fatimu, Czestochowu te druga marijanska svetišta, Međugorje se smatra jednim od najsnažnijih molitvenih i duhovnih središta u svijetu. Malo mjesto u južnoj BiH, odredište je brojnih hodočasnika još od davne 1981. kada je šestero djece posvjedočilo o čudu ukazanja Blažene Djevice Marije.  Sve do danas, Međugorje godišnje posjeti preko 2,5 milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Pođite i vi putem križa na brdo Križevac, uspnite se uz Gospinu molitvu na Brdo ukazanja te u zajedništvu Crkve na više od 10 svjetskih jezika zapjevajte Kraljici mira.
Završetak dana bit će popraćen večernjim programom uz zvukove violine, te zahvalom i molitvom u crkvi sv. Jakova.

Putovanje u smjeru Ljubuškog otkrit će vam mnoštvo prirodnih ljepota. Stvoren radom sedronosne rijeke Trebižat, slap Kravica fenomen je koji se nalazi pod zaštitom države kao prirodna rijetkost. Prostranstva hercegovačkog krša osobito su pogodovala uzgoju vinove loze. Na jednom od obiteljskih imanja, uz degustaciju vrhunskih vina uživat ćete uz okuse i mirise tradicionalne hercegovačke plate. U neposrednoj blizini, kao nezaobilazna točka svakako je i najstariji muzej u BiH. U Humačkom samostanu brojnim materijalnim tragovima prošlosti ove zemlje vodit će vas hercegovački fratri koji su ih naraštajima samozatajno prikupljali.

Da ovo područje priča svoju burnu i bogatu povijest, uvjerit ćete se krenete li u smjeru Mostara.
U središtu različitih i jednako nezaobilaznih turističkih atrakcija, izdiže se najviši toranj u BiH. Kroz povijest, ali i najnovije uređenje crkve sv. Petra i Pavla, koje je predvodio poznati teolog i umjetnik p. Rupnik, provest će vas hercegovački fratri.  Nakon panoramskog pogleda na grad, spustit ćete se šarmantnim ulicama sve do Neretve čija će ljepota i žubor okupirati vaša osjetila.

Navedeni sadržaj učinit će ovu hodočasničku turu nezaboravnim iskustvom za duh i tijelo.

Što je uključeno u cijenu?

Noćenje u hotelu 3* ili 4* u Međugorju na bazi punog pansiona, duhovni program, turističkog pratitelja cijelim trajanjem putovanja

Rezervacije

Molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt forme, ili na broj telefona +385 95 3571 145.