Od kralja Tomislava do sv. Ivana Krstitelja

  • Cijeli dan
  • Engleski, njemački, talijanski, hrvatski
  • Na upit

Što čini ovo hodočašće posebnim?

  • Iskusni vodiči – Upoznati ćete Zagreb u pratnji naših stručnih vodiča, koji će sa Vama podijeliti ljubav prema hodočašću i vjeri, na drugačiji i poseban način.
  • Program sastavljen od vjernika za vjernike – Program koji je sastavljen vodeći računa o našim vrijednostima i običajima
  • Dostupnost: Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona +385953571145 (Matija).


Što ćemo vidjeti i doživjeti?

Štovanje svetog Ivana Krstitelja u Hrvatskoj ima svoju dugu tradiciju. Osim što diljem zemlje postoje brojne župe i svetišta posvećene ovom velikom proroku, bitna je činjenica da su hrvatski političari za teških vremena na jednom zasjedanju Sabora 1754. godine ovog svetca proglasili zaštitnikom Kraljevine Hrvatske.

Župna crkva svetog Ivana Krstitelja u Zagrebu spada u jednu od četiri najstarije zagrebačke župe i nalazi se u Općini Nova Ves koja je nastala sredinom 14. st., a krije tajne koje nisu poznate ni ljudima koji žive u tom zagrebačkom kvartu.
Hodočasnička tura svetom Ivanu Krstitelju počinje od Trga kralja Tomislava u Donjem gradu, a završava u zagrebačkoj Sikstini koju krije upravo crkva sv. Ivana Krstitelja. U ovoj samozatajnoj baroknoj ljepotici saznat ćete i priču o svetom postolaru.

No, put od kralja Tomislava do brda Kaptol i Nove Vesi, otkrit će vam još štošta toga. Saznat ćete što je Zelena potkova, zanimljive priče o njenim trgovima i ustanovama na njima: u čemu je  jedinstvenost Umjetničkog paviljona, što je nekoć bilo na mjestu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a što na lokaciji parka Zrinjevac, koji ćete upoznati u društvu nekoliko hrvatskih velikana. Čut ćete priče o hrvatskim mecenama, blaženicima, dobrotvorima i obrtnicima koje odolijevaju zubu vremena!

Upoznajte neotkrivenu stranu bana Jelačića, neispričane priče zagrebačke prvostolnice, što čuva kapela sv. Dizme i zašto su Zagrepčani voljeli biskupa Langa?

Uz prigodni duhovni program dobit ćete i mali poklon kao trajni podsjetnik na ovu hodočasničku turu.

Povijesna i duhovna zagrebačka riznica čeka na vas!


Što je uključeno u cijenu?

Razgled Zagreba, stručno vodstvo, turistički pratitelj cijelim trajanjem putovanja, ručak, duhovni program

Rezervacije

Molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt forme, ili na broj telefona +385 95 3571 145.