Vodnjan - Sv. Petar u Šumi

  • Cijeli dan
  • Engleski, njemački, talijanski, hrvatski
  • Na upit

Što čini ovo hodočašće posebnim?

  • Iskusni vodiči – Upoznati ćete ovaj dio Istre u pratnji naših stručnih vodiča, koji će sa Vama podijeliti ljubav prema hodočašću i vjeri, na drugačiji i poseban način.
  • Program sastavljen od vjernika za vjernike – Program koji je sastavljen vodeći računa o našim vrijednostima i običajima
  • Dostupnost: Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona +385953571145 (Matija).


Što ćemo vidjeti i doživjeti?

Uz mnoge poznate istarske gradove, Vodnjan je još uvijek neotkriveni biser. Posjetit ćete grad koji se može nazvati svjetskom atrakcijom i to ne samo zbog neodoljivih kažuna, dobro očuvanih primjera tehnike suhozida, vrhunskog maslinovog ulja i vina ili pak Vodnjanskog statuta.  Naime, u crkvi svetog Blaža čuvaju se brojne relikvije svetaca sakupljane 2000 godina u Veneciji i 1818. prenesene u Vodnjan kako bi se sačuvale pred najezdom vojnika Francuske revolucije. Od proroka Staroga zavjeta, apostola i evanđelista, srednjovjekovnih svetaca, te svetaca novijeg vremena, vodnjanske relikvije i sveta neraspadnuta tijela svjedoče konstantnost žive vjere čovjeka u Isusa Krista.

Kroz cjelodnevni izlet u Istru, nezaobilazna točka bit će upravo ovaj gradić u kojem tragovi života sežu još u 2. st. pr. Krista. Najviši toranj u Istri već iz daljine navijestit će da se približavate Vodnjanu. Nakon šetnje Vodnjanom, njegovim uskim i vijugavim ulicama omeđenim kamenim kućama, odvest ćete se kroz polja maslina i vinove loze do jedne od lokalnih stancija ili konoba. Požrtvovnost, predanost i zajedništvo istarskih obiteljskih imanja, očituje se u tradiciji njihove bogate gastronomske ponude i u toplom gostoprimstvu.

Nakon ručka, nastaviti ćete vaše istarske doživljaje u Svetom Petru u Šumi, gdje će vrata svoga samostana otvoriti „bijeli fratri“, te vam na taj način omogućiti da osjetite bilo njihovog pustinjačkog duha. Uz obilazak samostana i crkve, gutljajčićem ljekovite rakije posebne pavlinske recepture, završavate svoje putovanje.


Što je uključeno u cijenu?

Posjet i razgled Vodnjanu i Sv. Petru u Šumi, stručno vodstvo na lokacijama, turistički pratitelj cijelim trajanjem putovanja, ručak, duhovni program

Rezervacije

Molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt forme, ili na broj telefona +385 95 3571 145.