O nama cover

O nama

Tko smo mi?

Mi smo nova turistička agencija, koja je okupila tim iskusnih stručnjaka, sa više od 15 godina iskustva u turizmu. Nastali smo iz Kršćanskog poslovnog kluba. Naš ured se nalazi u Zagrebu, a djelujemo na području cijele Hrvatske.

Naša misija

Spomen Hrvatske Vas vjerojatno asocira na prelijepu obalu, sunce i more. Naša misija je populariziranje manje komercijaliziranih dijelova naše zemlje, bogatih eko, etno, gastro i religijskom baštinom i sadržajima (Slavonija, Baranja, Međimurje, Zagorje, Turopolje, Dalmatinska Zagora…), i otkrivanje nepoznatih bisera u poznatim destinacijama (Istra, Dalmacija, Kvarner, Zagreb, Dubrovnik…).

Međugorje godišnje posjeti milijun hodočasnika, no postoje i druga, manje poznata svetišta koja također pričaju svoju čudesnu priču. Marija Bistrica, Trsat, Sinj i Aljmaš su neka od hrvatskih marijanskih svetišta koja su duboko urezana u tradiciju hrvatskog čovjeka. Svaka od tih destinacija je osim vjerskih sadržaja bogata i gastro, etno i eko ponudom. Naša misija je pronalaženje lokalnih ljudi čije autentične priče, doživljaje i vještine pretačemo u jedinstveno iskustvo.

Naša ponuda

Razgledi gradova, jednodnevni izleti i višednevni paket programi dio su naše ponude, koje možemo prilagoditi vašim potrebama, sa većim ili manjim naglaskom na sakralnu ili kulturnu materijalnu i nematerijalnu baštinu. Nudimo široki raspon ponude, od mini duhovnih obnova do upoznavanja prirodnih ljepota Hrvatske.

Naši vodiči su licencirani za vođenje na više jezika – hrvatski, engleski, njemački, talijanski i poljski, a dio njih su i izvorni govornici, s dugogodišnjim iskustvom u vođenju grupa.

Osim turizma, CogitoLab se bavi i drugim aktivnostima – mapiranje i revitalizacija sakralne baštine, u suradnji sa turističkim zajednicama i gradovima, organizacija evenata raznih veličina i tema te edukacijama u našem učilištu.

Naš tim

Naš tim se sastoji od iskusnih stručnjaka iz više područja (turizma, teologije, event managementa…) koji su se odvažili napustiti utabane puteve turističke ponude i predstaviti Vam skrivene bisere hrvatske baštine.