Sakralna baština Splita

  • 3 sata
  • Engleski, njemački, talijanski, hrvatski

Zbog čega je ovaj izlet poseban?

  • Stručni vodiči – Upoznati ćete Split u pratnji naših stručnih vodiča, koji će sa Vama podijeliti ljubav prema gradu, na drugačiji i poseban način.
  • Osjećajte se kao splićanin – Dozvolite nam da Vas zarazimo našom ljubavi prema Splitu. Osjećajte se kao splićanin barem na dan.
  • Male grupe – Želimo svim svojim gostima pružiti punu pažnju, te odgovoriti na sva njihova pitanja. Zbog toga su naše grupe male.
  • Direktna rezervacija: Rezervirate direktno, bez agencijske provizije
  • Dostupnost: Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona +385953571145 (Matija).


Što ćemo vidjeti i raditi?

Kada i kako je nastao Split? Zašto ovaj već popularni turistički grad sve više privlači brojne posjetitelje diljem svijeta? Što nam otkriva šetnja kroz Dioklecijanovu palaču, jedinstveni spomenik na Unescovoj listi kulturne baštine? Kako je živio rimski car Dioklecijan u Splitu? Koliko je poganskih hramova bilo u palači za vrijeme cara Dioklecijana? Koliko sakralnih objekata ima palača danas i jesu li u funkciji? Koliko su religija i religioznost važne u Dalmaciji i Hrvatskoj? Kakav je značaj Splita i dalmatinske crkve u ranokršćanskoj povijesti Hrvatske? Kakva je poveznica antičke Salone i lokalnih martira? Kako se kroz stoljeća oblikovalo duhovno bogatstvo Dalmatinaca i Hrvata i zašto je ono važan dio suvremenog hrvatskog nacionalnog identiteta? Kako je palača prolazila svoj proces transformacije? Koja joj je funkcija bila nekoć a kakva je danas?

Sve to i puno više ćete saznati u zajedničkoj šetnji centrom antičkog Splita, jednog od najvećih i najznačajnijih središta Hrvatske!

Istražiti ćemo najvažnije dijelove Dioklecijanove palače i uživjeti se u antičko vrijeme kroz otkrivanje uloga njenih pojedinih dijelova. Razgledati ćemo splitsku katedralu jednu, od najstarijih građevina te namjene u svijetu. Šetnja kroz podrume palače, i spuštanje u kriptu sv. Lucije, će nam otkriti tajne antičkih graditelja, kao i mnoge druge.

Doživjeti ćete jedinstveno arhitektonsko i umjetničko bogatstvo i raznovrsnost sakralnih objekata, što će nam olakšati razumijevanje nastanka i razvoja Splita, ali i dublje razumijevanje hrvatskog čovjeka.

Obilazak povijesne jezgre Splita uz stručno vodstvo turističkog vodiča doživljaj je koji će trajno ostati u Vašem sjećanju!


Što je uključeno u cijenu?

Upoznavanje s povijesnom jezgrom grada uz stručno tumačenje licenciranog turističkog vodiča, ulazak u katedralu, kriptu sv.Lucije i krstionicu sv. Ivana Krstitelja (nekadašnji Jupiterov hram). Mali poklon iznenađenja za sve sudionike ture.

Rezervacije

Molimo Vas izaberite broj osoba, i željeni datum izleta. Ukoliko željeni datum i vrijeme nisu dostupni, ili imate bilo kakva druga pitanja, molimo vas da nas kontaktirate putem kontakt forme, ili na broj telefona +385 95 3571 145.